Meester Erwin gaat af bij HZVV

Het was een lelijke dag voor HZVV. Het verlies (0-1) tegen SVZW klapte erin bij de rood-witten uit Hoogeveen. Het betekende dat het degradatiespook nog volop rondwaart op het Bentinckspark. En uitgerekend ‘meester’ Erwin werd de schlemiel van de middag.

Zijn hele klas van christelijke basisschool De Akker zit er klaar voor. Op het fraaie spandoek staat: Meester Erwin gaat SVZW een lesje leren. Als beide elftallen het veld betreden, scandeert de in blauwe T-shirts gehulde kinderschare ‘meester, meester’. Erwin Breukelman komt handen tekort en tovert zijn beste glimlach tevoorschijn om al die loftuitingen op waarde te schatten. Zodra meester Erwin zijn eerste bal (naar behoren) aanraakt, ontstaat er euforie op de tribune.

Moeilijke maandag voor meester Erwin
Hoe anders is dat bijna twee uur later. De klok staat op 87 en de stand is 0-1 in het voordeel van SVZW. HZVV-spits Frank Strijker is zojuist onderuit gehaald en de bal ligt op de stip. Meester Erwin neemt zijn verantwoordelijkheid…….maar de bal raakt de lat. Weg kans op een gelijkspel. Dat moet een moeilijke maandag worden voor Erwin Breukelmans op De Akker.

De kans op ten minste een gelijkspel is nog niet helemaal verkeken, het slotoffensief van HZVV doet de tegenstander kraken. De gasten uit Wierden sluiten het duel af met slechts negen spelers. Bij de aanleiding voor de strafschop pakt John Lubbers zijn tweede gele kaart en even later doet Omar Kavak hetzelfde bij een domme tijdrekactie. Maar het zijn de gasten die juichen, ook een inzet van Strijker in blessuretijd eindigt op het raamwerk van het SVZW-doel.

HZVV slechtste van twee degradatiekandidaten
Gezien de verhoudingen mag HZVV niet anders doen dan erkennen dat het vandaag de slechtste van de twee degradatiekandidaten is. De thuisclub, vorige week nog glorieus winnaar tegen Excelsior’31, geeft niet thuis. Slapjes in de duels, angstig in de speelwijze, slordig in balbezit. Het is SVZW dat de lakens uitdeelt en al veel eerder dan op slag van rust de leiding had kunnen nemen. Het is Omar Kavak die op het moment dat HZVV denkt de rust met 0-0 te kunnen halen hard toeslaat met een afstandsschot.

HZVV komt vervolgens wat beter uit de rust en Stefan Kikkert krijgt een grote kans op een snelle gelijkmaker. Zijn knullige manier van missen staat model voor het HZVV van deze middag. Het lukt niet en het mag niet.

Uiteindelijk blijft over dat de situatie van HZVV vrij duidelijk is en dat het spelen van extra degradatiewedstrijden waarschijnlijk is. De kloof naar directe degradatie is nog een vrij veilige zes punten ten opzichte van DOS’37, de achterstand op de veilige tiende plaats vier punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.