Memisevic en Linssen niet inzetbaar bij bekerwedstrijd FC Groningen

Samir Memisevic en Bryan Linssen zijn dinsdagmiddag niet beschikbaar in FC Groningens bekerwedstrijd tegen Capelle.

Beiden hebben een blessure overgehouden aan de krachtmeting vrijdagavond met FC Utrecht.

,,Ze zijn niet helemaal okselfris’’, laat Ernest Faber weten. De trainer van FC Groningen hoopt zaterdagavond in het competitieduel met Heracles Almelo in het Noordlease Stadion weer een beroep op hen te kunnen doen. ,,Als iedereen fit was geweest was ik met dezelfde elf begonnen als tegen FC Utrecht.’’

Etiënne Reijnen lost Memisevic tegen Capelle af in het hart van de defensie, Albert Rusnák is de vermoedelijke vervanger van Linssen. Jesper Drost en Desevio Payne zijn er ook niet bij in Capelle. Zij zijn al langer geblesseerd.

Zelfvertrouwen

FC Groningen won vrijdagavond in Stadion Galgenwaard spectaculair met 5-1 van FC Utrecht. ,,Die wedstrijd heeft ons veel zelfvertrouwen gegeven’’, oordeelt Faber. ,,Dat moeten we meenemen naar de wedstrijd van morgen (vandaag) en de komende wedstrijden.’’

Capelle speelt in de derde divisie zaterdag, waarin ook FC Groningen onder 23 uitkomt. De ploeg verloor zaterdag met 3-2 van IJsselmeervogels en neemt de achtste plaats in.

FC Groningen trof Capelle al eerder, op 30 oktober 2013, in het KNVB-bekertoernooi. Toen in Euroborg. Het won met 2-0 door een treffer van Eric Botteghin en een eigen doelpunt. Tom Hiariej is de enige van de huidige selectie die destijds ook in het veld stond.

De wedstrijd in Capelle begint om 17.00 uur.

Vermoedelijke opstelling:
Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen en Davidson; Hiariej, Rusnák en Jenssen; Idrissi, Hoesen en Mahi.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.