Mendes da Silva bij Sparta weer in actie

David Mendes da Silva gaat toch weer voetballen. De zevenvoudig international van het Nederlands elftal keert terug bij zijn oude club Sparta Rotterdam en sluit zich op amateurbasis aan bij het eerste elftal.

Mendes da Silva stopte in oktober abrupt met zijn actieve loopbaan. Bij zijn toenmalige club Panathinaikos was hij op een zijspoor beland en verruilde hij zijn rol als speler voor die als assistent van hoofdtrainer Yannis Anastasiou.

,,Ik ben nog altijd zeer gemotiveerd om succesvol te zijn. Ik wil het komend seizoen ook mijn trainersdiploma's gaan halen in Nederland en ben blij met de kans die ik van Sparta krijg om me aan te sluiten bij de groep en mezelf verder te ontwikkelen als trainer", aldus de 33-jarige middenvelder.

De geboren Rotterdammer met Kaapverdische roots debuteerde in 2000 in de hoofdmacht van Sparta. Mendes da Silva speelde daarna voor Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Met AZ vierde hij in 2009 de landstitel in Nederland, bij Red Bull Salzburg pakte hij de Oostenrijkse 'dubbel'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.