Mercedes worstelt met anarchie Hamilton

De slotrace in de Formule 1 krijgt wellicht nog een staartje voor winnaar Lewis Hamilton. De Engelsman heeft volgens de teamleiding van Mercedes afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi de wereldtitel van teamgenoot Nico Rosberg in gevaar gebracht.

Koploper Hamilton verminderde tegen het einde van de race opzichtig zijn snelheid, waardoor hij Max Verstappen (Red Bull) en Sebastian Vettel (Ferrari) de kans gaf dichterbij te komen en de tweede positie van Rosberg aan te vallen. Bij een zege van Hamilton en een vierde plek voor Rosberg zou niet de Duitser, maar de Brit de titel hebben veroverd.

Hamilton negeerde tijdens de race duidelijk opdrachten van de teamleiding zijn tempo op te schroeven. ,,Ik moet eens goed over consequenties nadenken. Anarchie in het team werkt niet'', aldus teambaas Toto Wolff. ,,Aan de andere kant; dit was zijn enige kans om nog wereldkampioen te worden en daarom begrijp ik ook dat hij zijn instinct volgde en niet aan het teambelang dacht.''

Geen precedent

Hoe dan ook, Wolff wil voorkomen dat dit in de toekomst nog eens gebeurt. ,,Er mag geen precedent worden geschapen. Lewis nam het risico dat we de race konden verliezen.''

Hamilton liet in een reactie weten de ophef niet te begrijpen. ,,Ik snap niet waarom de teamleiding zich bemoeide met de race. Het ging om de wereldtitel; het ging tussen Nico en mij. Ik lag aan de leiding, dus ik bepaal het tempo. Zo zijn de regels. En ik heb niemand in gevaar gebracht of iets oneerlijks gedaan'', meende Hamilton.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.