Michel Mulder vertrekt, maar Ronald blijft bij iSkate

GRONINGEN Ronald Mulder blijft tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018 schaatsen bij iSkate en Plantina. De 30-jarige sprinter van Team Plantina tekende zaterdag een nieuw contract bij de schaatskoepel. Zijn broer Michel Mulder heeft na 7 jaar besloten iSkate en de ploeg van Gerard van Velde te verlaten.

Met het nieuwe contract zet Ronald Mulder de succesvolle samenwerking met Gerard van Velde en de jonge topsprinters in Team Plantina voort. “Mijn ambities voor de aankomende 2 jaar zijn WK-medailles en de Olympische Spelen als ultiem hoofddoel.’’

Ronalds broer Michel kiest voor een samenwerking met zijn skeelercoach Desly Hill. ,,De afgelopen jaren heb ik met veel plezier geschaatst bij iSkate, met als hoogtepunt olympisch goud in Sotsji. Ik ben Gerard van Velde en iSkate dankbaar dat ze me altijd gesteund hebben in mijn ambitie.”

Ronald Mulder, die afgelopen seizoen eindigde met World Cup-goud op de 500 meter, heeft genoten van de tijd met Michel in de ploeg: ,,Het was leuk om samen met Michel op het ijs te staan. Ik wil verder bouwen met Gerard van Velde en alle talentvolle jonge sprinters in ons team. Er staat een heel talentvol team waar ik mee naar Pyeonchang wil.”

menu