Mike te Wierik.

Mike te Wierik is blij dat hij weer terug is bij FC Groningen: 'De supporters hebben me het extra zetje gegeven'

Mike te Wierik. Foto: Archief Jan Kanning

Ruim een half jaar geleden dacht Mike te Wierik de deur definitief achter zich dicht te hebben getrokken bij FC Groningen, maar de captain is alweer terug. Hij zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuwe 3,5-jarige verbintenis met de Trots van het Noorden. ,,Het lijkt of ik nooit ben weggeweest.’’

Het gras is niet altijd groener bij de buurman. Dat geldt zeker voor buitenlandse avonturen in het betaald voetbal, die niet zelden op een teleurstelling uitdraaien. Mike te Wierik kan er inmiddels over meepraten.

Dolgelukkig was de 28-jarige centrale verdediger uit Hengevelde toen vorig jaar duidelijk werd dat hij zijn carrière zou vervolgen bij Derby County. Hij zou er de kleedkamer gaan delen met de Engelse held Wayne Rooney, die een grootheid is bij de club uit de Championship. Ook het geld was er goed. Toch werd het niet wat Te Wierik ervan had verwacht.

‘Blij dat ik weer terug ben’

Sportief zat het tegen, zeker na het voortijdige vertrek van trainer Phillip Cocu. En corona hielp uiteraard ook niet mee om in Engeland te aarden. ,,Ik ben blij dat ik weer terug ben, het voelt ook meteen weer vertrouwd als ik hier bij FC Groningen de kleedkamer binnenloop’’, klinkt het opgelucht op de clubkanalen van FC Groningen.

De afgelopen dagen werd de voormalige aanvoerder medisch gekeurd, lichamelijk in orde bevonden en zette hij zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem de komende 3,5 seizoenen aan zijn oude club verbindt.

,,Het is een leerzaam half jaar geweest, alleen niet op de manier waarop ik had gehoopt’’, blikt Te Wierik terug. Het was niet alleen de status van reserve waar hij niet aan kon wennen.

,,Je komt in een nieuw land, nieuwe gewoontes. Ik had geen vrienden en familie om me heen, behalve mijn vriendin. Voor haar was het helemaal moeilijk. Ik kon nog naar de club, maar vind bijvoorbeeld maar eens een baan in deze tijd. Het was gewoon heel erg wennen. Ik heb ook mooie momenten gehad hoor, maar toen de trainer werd ontslagen, was voor mij het boek eigenlijk ook wel dicht. Dan kan je blijven zitten en je geld pakken, maar daar ben ik toch te veel voetballer voor.’’

Cultclub Sankt Pauli

Een terugkeer naar het Europese vasteland was uiteindelijk de enige optie. Lange tijd leek de Duitse cultclub Sankt Pauli de beste papieren te hebben, maar ook in Nederland waren er meteen meerdere clubs die de robuuste verdediger graag wilden inlijven. Hij kon naar Fortuna Sittard, zijn oude club Heracles Almelo toonde belangstelling en in december meldde FC Groningen zich al.

,,Ik heb altijd veel contact gehouden met de trainers, die me berichtjes stuurden en me opbeurden, zeiden dat ik vooral door moest gaan en hard moest blijven trainen’’, vertelt Te Wierik.

,,Dat deed me erg goed. Ik heb mooie jaren gehad hier. FC Groningen en Heracles zullen wat dat betreft altijd speciale clubs voor mij blijven. Ik kreeg ook veel positieve berichtjes van supporters via de social media toen de geruchten op gang kwamen. Zo van kom alsjeblieft terug, bla, bla, bla. Zij hebben me eigenlijk wel het extra zetje gegeven. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we eruit zijn gekomen. Dit is een topoplossing zo.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Groningen
menu