Miller: ben geen idioot op een motor

Jack Miller schreeuwde zijn stem schor na zijn stuntzege in de natte TT van Assen, ook al besefte de Australiër dat het een onverwachte uitschieter was. ,,Ik moet wel realistisch zijn; ik heb nog veel te leren’’, zei de 21-jarige winnaar, die tot zondag geen rol van betekenis speelde in de MotoGP.

Miller baarde in 2015 opzien met zes overwinningen in de Moto3 en kreeg de kans om dit jaar al zijn debuut te maken in de MotoGP. ,,De stap van Moto3 naar MotoGP is groot en het was niet gemakkelijk. Toch heb ik de gok genomen en hier in Assen heeft het zich voor het eerst uitbetaald’’, aldus de Australiër.

Hij had ook wat recht te zetten , want Miller presenteerde zich in zijn eerste MotoGP-races vooral als brokkenpiloot en liep daarbij blessures op. ,,Ik koos er juist voor kalm aan te doen in de regen, want ik heb de neiging nogal eens te enthousiast te racen. Maar het gevoel was zo goed, dat ik aan aandurfde Marc Márquez in te halen. Ik zag dat hij weinig risico nam. Voor mij is het een bewijs dat ik geen idioot op een motor ben.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.