Mimoun Mahi zet zijn zinnen op transfer naar FC Zürich

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar FC Zürich. Dat bevestigen bronnen rond club en speler.

De Marokkaans international zat zondag al niet meer bij de wedstrijdselectie tegen Vitesse. De officiële lezing luidde dat Mahi ziek was, maar al snel gonsde het ook van de geruchten dat de speler, die dit seizoen goed was voor vijf Groninger doelpunten, bezig was met een transfer.

Concreet bod

Twee clubs legden de afgelopen tijd een concreet bod op tafel voor de aanvaller. Het Amerikaanse Real Salt Lake wilde naar verluidt enkele tonnen betalen voor het in de zomer aflopende contract van de Hagenaar, maar dat vond FC Groningen in eerste instantie te weinig.

Onlangs meldde zich ook FC Zürich, de huidige nummer vier van de Zwitserse Super League. Die club zou minimaal een vergelijkbaar bod over hebben voor de spits. Mahi zou zich daarnaast persoonlijk financieel sterk kunnen verbeteren in Zwitserland. Hij heeft bij de clubleiding aangegeven te willen vertrekken.

Frisse tegenzin

Mahi speelde sinds 2014 voor de Trots van het Noorden. Hij kwam destijds over van Sparta Rotterdam. FC Groningen betaalde 500.000 euro. Ondanks dat hij bij FC Groningen vaak geblesseerd was, wist Mahi in de wedstrijden die hij speelde toch te imponeren. Dat leidde in de winter van 2017 tot belangstelling van Fulham, dat ruim drie miljoen euro voor hem neer wilde tellen. FC Groningen liet Mahi destijds niet gaan, waarna hij met frisse tegenzin de draad weer oppakte in het Noorden.

FC Groningen en Mahi onderhandelden eind 2018 over een nieuw contract, maar de speler vond dat er te weinig waardering sprak uit het aanbod dat de club hem deed.

De transfermarkt in Zwitserland is tot en met 15 februari open.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.