Miraculeuze ontsnapping Feyenoord in Utrecht

Feyenoord heeft zondag dankzij een miraculeuze ontsnapping de koppositie in de eredivisie behouden. Diep in de blessuretijd, die liefst negen minuten bedroeg, tekende invaller Michiel Kramer tegen FC Utrecht voor de 3-3. Daardoor houdt Feyenoord op basis van een iets beter doelsaldo Ajax onder zich. Beide clubs hebben na veertien wedstrijden evenveel punten.

Feyenoord maakte in De Galgenwaard alleen in de slotfase de indruk dat het de koppositie koste wat kost wilde behouden. Bijna tachtig minuten liet de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zich afbluffen door FC Utrecht, dat niet alleen feller maar ook beter voetbalde. Toen de krachten bij de thuisclub echter waren weggevloeid, sloeg Feyenoord alsnog toe en pakte het dankzij Kramer een punt.

De openingsfase was spetterend, met twee doelpunten binnen vijf minuten. Sébastien Haller opende de score namens de thuisclub, na fraai voorbereidend werk van Nacer Barazite.

Gelijkmaker

Lang kon FC Utrecht niet genieten van die voorsprong, want twee minuten later lag de gelijkmaker aan de andere kant al binnen. Een schot van Nicolai Jörgensen werd nog gestuit, maar in de rebound knalde Dirk Kuijt de bal in de korte hoek langs doelman Robbin Ruiter (1-1).

Na die flitsende start zakte het tempo terug. Feyenoord gunde de thuisploeg het balbezit en gokte zelf op de counter. Gevaarlijk werden de bezoekers nauwelijks. Kort na rust kreeg FC Utrecht loon naar werken. Na slordig balverlies van Eljero Elia, die een ongelukkige wedstrijd speelde, kon Sofyan Amrabat vrij uithalen. Doelman Brad Jones wist dat schot nog te pareren, maar in de rebound reageerde de Utrechtse rechtsback Giovanni Troupée veel alerter dan Miquel Nelom: 2-1.

FC Utrecht raakte na zeventig minuten keeper Ruiter kwijt, die ongelukkig neerkwam en na minutenlange behandeling per brancard van het veld ging. Toen Haller even later voor de 3-1 tekende, leek de wedstrijd beslist. Het werd toch nog spannend toen Jörgensen bij het ingaan van de negen minuten blessuretijd de aansluitingstreffer maakte. Diep in de extra tijd voorkwam Kramer een Rotterdamse nederlaag én verlies van de koppositie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.