Mollema over Tour 2017: Het begint al te kriebelen

Bauke Mollema is positief gestemd over het dinsdag gepresenteerde etappeschema van de Tour de France 2017. ,,Het begint al te kriebelen’’, laat de 29-jarige Groninger vanuit zijn woonplaats Monaco weten.

Het 3516 kilometers tellende parkoers van de eerstvolgende editie van La Grande Boucle werd na afloop van de presentatie in het Palais des Congrès in Parijs bestempeld als een allegaartje, zeker niet als de zwaarste Tour ooit. Er zijn negen vlakke ritten, vijf bergritten waarvan drie met aankomst bergop en in totaal komen de renners slechts 36 tijdritkilometers tegen, verdeeld over twee etappes.

Desalniettemin ziet Mollema, die afgelopen jaar als elfde over de streep kwam na een desastreuze 19de etappe in de Alpen, kansen en voldoende uitdaging. ,,In eerste oogopslag vind ik het er goed uitzien. Ik zie wat lastige aankomsten bergop en over het algemeen ook veel bekend terrein voor mij. De ritten in de Pyreneeën naar Peyragudes en Foix ken ik bijvoorbeeld goed. Die bergen ben ik de afgelopen jaren al eens opgereden ter voorbereiding op de Tour.’’

Mollema voorziet een beslissing in de laatste week, als de Tour de France terugkeert naar de Alpen. ,,Vooral de etappe met de Croix de Fer, de Telegraphe en de Galibier erin zal zwaar meewegen in het eindklassement. Als ik het etappeschema zo bekijk, krijg ik er al helemaal zin in.’’

Mollema is volgend jaar zeker van de partij tijdens de Tour de France. Dat heeft hij al met de ploegleiding van Trek besproken. Hij zal gezelschap krijgen van zijn nieuwe ploeggenoot Alberto Contador. Daarnaast gaat Mollema voor nóg een grote ronde in 2017. Of dat de Vuelta of de Giro wordt, beslist hij in december.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.