'Monty' eregast op eigen Royal Troon

Voor golfveteraan Colin Montgomerie, door zijn fans liefkozend 'Monty' genoemd, gaat komende maand een diep gekoesterde wens in vervulling. De inmiddels 53-jarige Schot heeft zich voor de eerste keer in zes jaar weer eens weten te plaatsen voor het Brits Open. Dat befaamde majortoernooi wordt dit jaar gespeeld op Royal Troon, de thuishaven van de club waarvan hij lid is en waarvan zijn vader James secretaris was.

,,Om uitgerekend hier het Brits Open te spelen, betekent voor mij, met alle respect naar alle andere banen en spelers toe, meer dan voor wie dan ook'', bekende de winnaar van 31 toernooien op de European Tour. ,,Mijn dagen als topspeler zijn wel zo'n beetje geteld. Als ik dan toch nog één keer aan het Brits Open mag deelnemen, dan heel graag juist op Royal Troon. Misschien dat het toernooi over een jaar of twaalf weer hier terugkeert. Tegen die tijd tel ik zeker niet meer mee.''

Montgomerie eindigde eerder tijdens het Brits Open op Royal Troon als 24e (1997) en 25e (2004). Zijn beste klassering is de tweede plaats in 2005 achter Tiger Woods op St. Andrews.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.