Moto2: Bagnaia oppermachtig tijdens TT in Assen

De Italiaan Francesco Bagnaia startte tijdens de TT van Assen in de Moto2-klasse op pole en die positie gaf de klassementsleider tot het einde niet meer weg. Bo Bendsneyder eindigde als zeventiende.

Na 24 warme ronden op het 37 graden tellende asfalt eindigde als tweede de Fransman Fabio Quartararo. De uitverkochte 'kathedraal van de snelheid' zag dat als nummer drie de Spanjaard Alex Marquez het ereschavot op mocht.

Bagnaia vanaf de start ongenaakbaar

Bagnaia startte op pole position. De klassementsleider met 119 punten stoof weg, voornamelijk omdat zijn voornaamste concurrent voor het klassement Miguel Oliveira (118 punten) op positie zeventien startte, en daarmee vanaf het begin in de achtervolging moest.

Bagnaia werd vanaf de eerste ronde op de hielen gezeten door de Duitser Marcel Schrotter en Lorenzo Baldassari en zag ook de Spanjaard Joan Mir snel naderbij komen. Later voegden Marquez en Quartararo zich bij dat gezelschap.

De achtervolgers -waarbij Oliveira langzaam opklom- kwamen wisselend wel dichterbij, maar passeren lukte niemand. Zodoende reed Bagnaia uiteindelijk redelijk onbedreigd naar de winst.

Zijn beste rondetijd was ruim anderhalve seconde sneller dan zijn landgenoot Baldassari. Die was uiteindelijk kansloos in Assen door een opmerkelijke lekke band, drie ronden voor het einde.

Martin wint Moto3-klasse tijdens TT van Assen
Lees verder

Geen punten voor Bendsneyder

Bo Bendsneyder was met een eigen missie bezig: de jacht op de eerste WK-punten. Het lukte de enige Nederlander op de baan niet. Bo Bendsneyder eindigde als zeventiende, niet genoeg voor punten.

Een bittere pil voor de Rotterdammer, die even hoop had op meer. Hij kwam namelijk als veertiende over de finish maar werd door een tijdstraf teruggezet naar plek zeventien. Volgens de raceleiding sneed hij de bochten te veel af. De eerste vijftien coureurs verdienen punten.

Zo zag je het TT circuit nog nooit; vanuit de ruimte!
Lees verder

Drentse stal teleurstellend

De coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts, uitkomend voor het Drentse RW Racing, eindigden enigszins teleurstellend op plek 20 en 21.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.