Motorcrosser Herlings krijgt het publiek op de banken in Assen

Jeffrey Herlings kreeg zondagmiddag het publiek op de banken op het TT Circuit in Assen. De 21-jarige motorcrosser, die nog steeds op kampioenskoers ligt in het gevecht om de wereldtitel, greep op glorieuze wijze de overwinning in race twee van de MX2.

Eerder op de dag werd hij tijdens de eerste cross tweede. Herlings maakte zijn rentree op het TT Circuit, waar de tribunes goed gevuld waren voor de spectaculaire wedstrijden op de modderige crossbaan. De Brabander was drie wedstrijden uit de roulatie vanwege een sleutelbeenbreuk, waardoor zijn voorsprong in het WK slonk van 169 naar 43 punten. Na zijn zege in Assen kan Herlings tijdens de volgende cross in Amerika de titel grijpen.

In de koningsklasse, de MXGP, had de Slowaak Tim Gajser wereldkampioen kunnen worden in de Drentse hoofdstad. Bussen vol landgenoten reisden met de crosser mee naar Assen om het feestje mee te kunnen vieren, maar het werd niet Gajsers weekend. Tijdens de eerste race lag hij al naast de motor en moest hij zich tevreden stellen met de twaalfde plaats. Ook in de tweede manche vloog hij van zijn fiets en belandde hij naast de baan, waarna het definitief exit was. De Italiaan Antonio Cairoli ging er met de zege vandoor. De eerste MXGP-race werd gewonnen door de Brit Shaun Simpson.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.