Muguruza overtuigend naar finale

De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza heeft als eerste de finale bereikt van Roland Garros. De 22-jarige nummer vier van de wereld walste in de halve finale bijkans over de Australische Samantha Stosur heen. Ze won overtuigend in twee sets: 6-2 6-4.

Muguruza speelt zaterdag haar tweede finale in een grandslamtoernooi. Ze stond vorig jaar in de eindstrijd op Wimbledon en verloor die van de Amerikaanse Serena Williams.

Haar tegenstander in de finale wordt de winnares van de andere halve finale, die gaat tussen de Nederlandse Kiki Bertens en Williams.

Oppermachtig

Muguruza was in de eerste set oppermachtig. Na een half uur goed serveren en puike passeerslagen had ze Stosur al ingepakt: 6-2. De Australische, die het van powertennis moet hebben, leek in het tweede bedrijf evenmin een schijn van kans te hebben, maar ze wist bij een achterstand van 2-0 de spanning iets terug te brengen door de servicegame van Muguruza te breken.

De Spaanse brak meteen terug en liep uit naar 4-2. En hoewel Stosur daarna nog een kort oprisping kende, sloeg Muguruza in de tiende game toe met onder meer met twee aces: 6-4.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.