Muhammad Ali pleitte voor prins Ali bij FIFA

Muhammad Ali heeft vorig jaar kort voor de voorzittersverkiezing bij wereldvoetbalbond FIFA alle nationale bonden een brief geschreven. 'The Greatest' riep de voetbalgemeenschap daarin op om achter de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein te gaan staan. Prins Ali moest het in de FIFA-verkiezing echter afleggen tegen Sepp Blatter.

De Jordaanse bond onthulde zondag via Twitter de brief van twee kantjes die de Amerikaanse bokslegende aan alle voetbalbonden had gestuurd. Ali, die vrijdagavond in het ziekenhuis op 74-jarige leeftijd overleed, pleit daarin voor verandering. ,,Hoewel de ziekte van Parkinson mijn lichaam heeft verzwakt, heeft het mijn kracht om te zeggen waar ik voor sta nooit aangetast. Ik hoop dat ik via deze brief wat persoonlijke wijsheid kan delen, die u kan helpen bij het maken van een beslissing.''

De bokskampioen beschrijft onder meer hoe en waarom hij in 1967 een oproep weigerde om zich bij het leger te melden, wat toen verstrekkende gevolgen had. ,,Ik hoop dat jullie ook de moed hebben om te stemmen voor een nieuw begin bij de FIFA'', aldus Ali. Zijn brief bracht prins Ali echter niet het gewenste succes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.