Muntendammer Rick Ottema baalt na tweede plaats in Drielandenomloop

Rick Ottema uit Muntendam kwam een meter tekort voor de winst in de 20ste Drielandenomloop met start en finish in Bocholtz. Na 190 kilometer keiharde koers ging de overwinning naar Jetse Bol uit Girona.

De 23-jarige Ottema, rijdend voor BabyDump, was ijzersterk en had deze wedstrijd uit de KNWU Topcompetitie als één van zijn doelen gesteld. Na twee overwinningen de afgelopen week in criteriums in Hengelo en Beilen was het vertrouwen bij de Groninger vooraf erg groot. In de laatste omloop van 20 kilometer reed Ottema samen met Hartthijs de Vries uit Kollum weg uit een omvangrijke kopgroep van 38 man. Op de laatste beklimming van De Hulsberg sloten Bob Wubben en Jetse Bol aan bij de twee, maar even later moest Wubben weer lossen. De Vries probeerde het nog een paar keer in de laatste kilometers, maar hij kwam niet weg. Met een jagend peloton achter zich bleef de driemans kopgroep weg en in de eindsprint was het Bol die te sterk was. Ottema baalde vreselijk na afloop: ,,Ik zat prima achter

De Vries in tweede positie, maar toen Jetse (Bol, red.) onderdoor kwam, kwam ik hem simpelweg niet meer voorbij.” Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot, leider in de Topcompetitie, werd vierde op acht seconden achterstand en verstevigde zijn voorsprong in het klassement. Elmar Reinders uit Emmen pakte een dag na zijn overwinning in de ZODC Zuidenveldtour de vijfde plaats in Limburg. Stefan Poutsma uit Peize werd veertiende.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.