Murray met veel moeite langs Stepanek

Tennisser Andy Murray is ontsnapt aan een vroegtijdige uitschakeling op Roland Garros. Slechts twee punten had zijn tegenstander Radek Stepanek dinsdag nog nodig op 5-4 in de vijfde set om voor een enorme verrassing te zorgen, maar Murray won toch: 3-6 3-6 6-0 6-3 7-5.

Murray kwam maandag flink in de problemen tegen de taaie veteraan uit Tsjechië. Hij verloor de eerste twee sets en dreigde af te stevenen op een roemloze uitschakeling. De inmiddels 37-jarige Stepanek werd echter duidelijk moe en verloor acht games op rij. Op 4-2 in de vierde set haalde de duisternis de mannen in.

Dinsdag pakte het duo de draad weer op. Murray won de vierde set, maar Stepanek bleef met gedurfd en indrukwekkend spel in het spoor van de Britse nummer twee van de wereld. Op 5-4 was hij zelfs dichtbij de zege, maar de netband voorkwam een breakpoint. Murray knokte voor wat hij waard was, schreeuwde zijn keel schor en profiteerde van foutjes van de Tsjech op 5-5. Met een break op zak serveerde de Schot moeizaam uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.