Murray voor Daviscup van gras naar gravel

De Britse tennisser Andy Murray is van plan om een week na Wimbledon mee te doen aan de kwartfinale van de Daviscup, hoewel de confrontatie met Servië wordt gespeeld op gravel. De nummer twee van de wereld wil in zijn drukke programma graag tijd vrijmaken voor het landentoernooi. ,,Het wordt moeilijk, maar het plan is wel om te spelen'', zei Murray vrijdag tegen de BBC.

De 28-jarige Schot leidde de Britse tennisploeg vorig jaar bijna in zijn eentje naar winst in de Daviscup. In de kwartfinale van de nieuwste editie moeten de Britten het opnemen tegen Servië, met Novak Djokovic als kopman. De Serviërs hebben zoals verwacht gekozen voor gravel als ondergrond. Dat betekent dat Murray direct na het grasseizoen, met Wimbledon als klapstuk, weer de omschakeling moet maken naar het trage gravel.

,,Niet veel spelers zullen dat doen, de kans op blessures is namelijk aanwezig'', zegt Murray. ,,Ik weet ook niet hoe mijn lichaam daarop gaat reageren.'' Toch wil de Britse kopman zijn ploeg in het weekeinde van 15 tot en met 17 juli niet in de steek laten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.