NAC knokt zich naar finale play-offs

NAC Breda heeft maandag de finale bereikt van de play-offs voor een plek in de eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen won de return tegen FC Eindhoven in het eigen Rat Verlegh-stadion met 2-0. Dat was genoeg om de nederlaag vrijdag in Eindhoven (1-0) weg te poetsen.

NAC overrompelde FC Eindhoven vanaf de aftrap. Binnen 48 seconden stond de thuisclub voor, dankzij een treffer van Uros Matic. Het harde duel in het kolkende Breda zat vol overtredingen en onderlinge irritaties. Mats Seuntjens ontsnapte aan rood toen hij keeper Ruud Swinkels van Eindhoven op diens bovenbeen trapte, aan de andere kant deelde Jinty Caenepeel ongezien een elleboogstoot uit.

Een paar minuten voor rust verdubbelde Sjoerd Ars de voorsprong van de thuisclub. De aanvoerder van NAC kopte een vrije trap van Seuntjens achter Swinkels. FC Eindhoven drong in de tweede helft aan, maar slaagde er niet in te scoren, ook niet toen NAC in de slotfase met tien man speelde nadat invaller Enes Ünal met rood van het veld was gestuurd. Ook de al gewisselde Ronnie Stam kreeg rood van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.