NEC kansloos in Zwolle

PEC Zwolle heeft het onderlinge duel met NEC om de zevende plaats in de eredivisie woensdagavond gewonnen: 2-0. De ploeg van trainer Ron Jans domineerde in eigen huis en NEC kwam in het spel niet voor. Sheraldo Becker en Queensy Menig zorgden in de eerste helft voor de doelpunten.

PEC is de afgelopen weken niet te kloppen in eigen huis en NEC maakt dit seizoen weinig indruk buiten Nijmegen. Aan die verhoudingen werd woensdagavond niet getornd. Met een prachtige verre trap in de linkerbovenhoek opende Sheraldo Becker al na iets meer dan een kwartier de score voor de thuisploeg. Scheidsrechter Edwin van de Graaf liet in aanloop naar de tweede treffer een onbesuisde overtreding van Bart van Hintum op Marcel Appiah onbestraft. Uit de aanval die volgde kon uitblinker Queensy Menig scoren.

Met een dubbele wissel probeerde NEC-trainer Ernest Faber tien minuten voor het eind van de eerste helft verandering te brengen in de onmacht van zijn ploeg. De scheidende coach slachtofferde Janio Bikel en Anthony Limbombe en liet Joey Sleegers en Mihai Roman invallen. Zijn tactische ingreep zorgde niet voor verbetering.

Middenvelder Ouasim Bouy was snel na rust dicht bij de definitieve beslissing in de wedstrijd maar zijn kopbal na een verre ingooi belandde op de paal. Becker trof niet veel later de zijkant van het net. PEC-doelman Kevin Begois die voor het eerst na de winterstop een kans kreeg door de schorsing van Mickey van der Hart hoefde pas na zeventig minuten serieus in actie te komen voor het slotoffensiefje van de bezoekers.

Met de vijfde thuisoverwinning op rij (een record) doet PEC Zwolle weer volop mee in de strijd voor een plaats in de play-offs voor deelname aan de Europa League. NEC zakt weer een plaatsje. De Nijmegenaren kunnen alle punten nog gebruiken om niet op het laatste moment de kans op Europees voetbal te verspelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.