NEC knokt zich naar punt tegen Vitesse

NEC heeft zich zondag op karakter naar een punt geknokt tegen Vitesse. Dario Dumic kopte in de slotfase de gelijkmaker binnen (1-1) en bezorgde de Nijmegenaren daarmee een punt tegen de aartsrivaal uit Arnhem. Voor Vitesse had Navarone Foor de score geopend.

Foor maakte voor het eerst zijn opwachting in Nijmegen sinds hij NEC afgelopen zomer voor aartsrivaal Vitesse verruilde. De middenvelder werd voor het duel al in woord en gebaar beschimpt door de Nijmeegse aanhang en dat werd er tijdens de wedstrijd niet minder op. Bij elk balcontact klonk er een stevig fluitconcert.

Uitgerekend Foor zette de gasten zeven minuten voor rust op voorsprong. De middenvelder kreeg de bal panklaar voor de voeten gelegd door Ricky van Wolfswinkel, waarna hij de verre hoek achter doelman Joris Delle vond: 0-1. Foor vierde zijn doelpunt ingetogen.

Onderbreking

De achterstand maakte de onvriendelijke sfeer in het stadion er niet beter op en dat leidde na een uur spelen tot een korte onderbreking. Lewis Baker wilde een hoekschop nemen, maar werd door supporters van NEC met onder meer bekers bier bekogeld. Arbiter Pol van Boekel legde de boel daarop even stil.

Die onderbreking leek eerder positief voor Vitesse dan voor NEC uit te pakken. De Nijmegenaren doken maar amper gevaarlijk op voor het doel van Eloy Room. Met Quincy Owusu-Abeyie als vijfde aanvaller in de ploeg hoopte NEC-coach Peter Hyballa nog een gelijkspel te forceren.

Dat punt kwam er in de slotfase, toen Dumic bij een corner zijn hoofd tegen de bal zette en Room, die verder een rustige middag kende, wist te passeren. Baker dacht in blessuretijd Vitesse de zege te bezorgen, maar zijn treffer werd terecht geannuleerd vanwege buitenspel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.