Na eerste F1-testserie in Barcelona al zorgen bij Ferrari

Na eerste F1-testserie in Barcelona al zorgen bij Ferrari ANP

Ferrari heeft weinig plezier beleefd aan de eerste drie testdagen van de Formule 1 in Barcelona. De befaamde Italiaanse renstal liet op het Catalaanse circuit matige rondetijden noteren. Vrijdag viel de nieuwe bolide van de dienstdoende coureur Sebastian Vettel na veertig ronden ook nog eens stil op de baan tijdens de ochtendsessie. Met een nieuwe motor slaagde de Duitser er in de middagsessie toch nog in om zestig keer het circuit rond te rijden.

Meer dan de dertiende tijd (1.18,384) zat er voor de Ferrari SF1000 echter niet in. Op woensdag kwam Charles Leclerc, de teamgenoot van Vettel, niet verder dan de elfde tijd. Donderdag ging het nog wel ietsje beter: zesde tijd voor Vettel en achtste voor Leclerc. "Of we ons zorgen maken? Ja, dat doen we zeker, we zijn niet zo snel als we hadden gewild", bekende teambaas Mattia Binotto.

Max Verstappen kreeg tijdens de ochtendsessie ook te maken met technische problemen. Zijn Red Bull stond daardoor een tijdje in de pits voor reparatie. Desondanks reed Verstappen opnieuw de meeste rondjes: 86. De Nederlander was met 1.17,636 wel bijna 2 seconden langzamer dan Valtteri Bottas, de Fin die in de Mercedes met afstand de beste tijd neerzette: 1.15,732.

Middagsessie

In de middagsessie was niemand meer sneller dan Bottas, ook zijn teamgenoot Lewis Hamilton niet. De wereldkampioen zette de tweede tijd van de dag neer: 1.16,516. Verstappen belandde in het klassement van vrijdag op de achtste plek. Teamgenoot Alexander Albon reed in de middagsessie 83 rondjes en kwam met zijn snelste rondje (1.18,154) op de tiende plaats uit.

Volgende week is van woensdag tot en met vrijdag nog een testdriedaagse in Barcelona. Het seizoen begint op 15 maart met de Grote Prijs van Australië.

menu