Nacompetitie amateurvoetbal

Nu de reguliere competitie ten einde is, maakt menig amateurvoetballer zich op voor het seizoenstoetje: de nacompetitie.

De KNVB heeft voor bijna iedere klasse een aparte promotie-/degradatieregeling bedacht. Be Quick 1887 heeft bijvoorbeeld maar twee wedstrijden nodig, Achilles 1894 maximaal zes.

Veel noordelijke ogen zullen tijdens de nacompetitie gericht zijn op Be Quick 1887. De ploeg van trainer Mischa Visser eindigde als tweede in de zondag hoofdklasse C en neemt het voor een plek in de derde divisie (de oude topklasse) op tegen het ervaren DHC uit Delft. De periodekampioen uit de hoofdklasse A heeft onder anderen oud-profs Romano Denneboom en Ricky van den Bergh in de gelederen. Be Quick begint komende zondag in eigen huis aan de confrontatie. Een week later is de return in Delft.

Hoofdklasse

De route die competitiegenoot Achilles 1894 (strijdt voor handhaving) en eersteklassers SVBO en WVV (strijden voor promotie) moeten afleggen, is een stuk ingewikkelder. De drie clubs uit Drenthe en Groningen strijden met 24 andere ploegen om twee plaatsen in de hoofdklasse. De Assenaren moeten eerst in een dubbele confrontatie zien af te rekenen met FVC uit Leeuwarden. SVBO en WVV hopen respectievelijk Orion uit Nijmegen en Tubantia uit Hengelo te verslaan. Een ronde later kunnen Achilles en SVBO elkaar treffen in de halve finale. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich vervolgens voor de finale: een halve competitie met twee andere ploegen. Alleen de winnaar van deze competitie mag zich volgend seizoen hoofdklasser noemen. Als alles meezit, zijn deze clubs halverwege juni dus nog steeds aan het voetballen.

Zaterdagvoetbal

In het zaterdagvoetbal maakt ACV zich op voor promotie naar de nieuwe derde divisie. Net als Be Quick 1887 hoeft ACV maar één tegenstander te verslaan. FC Rijnvogels uit Katwijk, periodewinnaar uit de hoofdklasse B, is de opponent van de Assenaren. ACV begint 21 mei met een thuisduel. De return is een week later, 28 mei.

Net als in het zondagvoetbal is ook de af te leggen route naar een plek in de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal lang en ingewikkeld. HZVV uit Hoogeveen (strijdt voor handhaving) en PKC’83 uit Groningen (strijdt om promotie) zijn samen met 21 andere clubs in de race voor drie plaatsen in de hoofdklasse. HZVV speelt binnen één week een halve competitie tegen Zwaluwen’30 (thuis), Rijsoord (uit) en Nunspeet (uit). Volgende week dinsdag reizen de Hoogeveners af naar Ridderkerk; geen fijne dag voor een verre uitwedstrijd. PKC’83 voetbalt tegen FC Gravenzande (thuis), FC Breukelen (uit) en SVL (thuis). De winnaars van beide poules strijden onderling om één ticket (een thuis- en uitduel) voor de hoofdklasse.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.