Nadal pakt negende titel in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zijn negende titel gewonnen op het tennistoernooi van Monte Carlo. Op het gravel in Monaco speelde de Spanjaard een enerverende finale tegen Fransman Gaël Monfils, die strijdend ten onder ging: 7-5 5-7 6-0.

Nadal speelde de honderdste finale uit zijn loopbaan en is vooral in Monte Carlo doorgaans ongenaakbaar. Tussen 2005 en 2012 won hij het toernooi acht keer op rij. Monfils is daarentegen geen veelwinnaar en verloor juist 18 van de 23 finales in zijn loopbaan. De Spaanse 'Koning van het Gravel' had echter alle moeite met het gevarieerde spel van Monfils, die zorgde dat Nadal zijn ritme maar moeilijk kon vinden.

Daardoor duurde het vijf kwartier en vijf verspeelde setpoints voordat Nadal de eerste set had gewonnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Na breaks over en weer was het juist Monfils die in de slotfase het heft in handen nam en de set pakte.

28ste titel

Die opleving bleek de Fransman echter niet vol te kunnen houden. Nadal walste in de derde set over hem heen en pakte weer de eindzege in Monte Carlo. Monfils wist geen game te pakken in de beslissende set.

,,Monte Carlo is altijd een speciaal toernooi geweest gedurende mijn loopbaan. Deze week was bijzonder voor me, het was mooi om weer terug te zijn en in de finale te staan'', zei Nadal, die zijn 28ste titel pakte op een zogenoemd masterstoernooi. Hij kwam daarmee weer op gelijke hoogte met Novak Djokovic, die hem begin deze maand in Miami onttroonde als recordhouder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.