Napoli houdt FC Barcelona op gelijkspel

Napoli houdt FC Barcelona op gelijkspel ANP

De eerste wedstrijd tussen Napoli en FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League is in een gelijkspel geëindigd. In Napels eindigde het treffen tussen de huidige nummer 6 van Italië en de koploper van Spanje in 1-1.

Napoli nam na een half uur de leiding via Dries Mertens, die de bal fraai in de verre hoek krulde. De Belg evenaarde met zijn doelpunt het clubrecord van de Slowaak Marek Hamsik, die eveneens tot 121 doelpunten kwam voor de Italiaanse club.

Mertens moest in de 54e minuut naar de kant omdat Sergio Busquets op zijn voet was gaan staan. Arek Milik, oud-speler van Ajax, kwam voor Mertens binnen de lijnen. Oud-PSV'er Hirving Lozano zat niet op de bank.

Frenkie de Jong

Drie minuten na die wissel kwam FC Barcelona op gelijke hoogte via Antoine Griezmann, die na goed voorbereidend werk van Nélson Semedo met rechts raak schoot vanaf zo'n 10 meter. Voor FC Barcelona, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd meedeed, was het pas het eerste schot op doel. De bezoekers speelden met weinig risico en waren tevreden met het uitdoelpunt en het gelijkspel.

FC Barcelona speelde de laatste minuten met tien man, omdat Arturo Vidal in de slotfase twee keer geel kreeg. De Chileen ging hard door op Mário Rui en zocht daarna de confrontatie met de Portugees. Vidal is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Napoli, evenals Busquets.

Return

In de slotfase moest Gerard Pique zich nog laten wisselen met een enkelblessure. Komend weekend wacht FC Barcelona de uitwedstrijd tegen Real Madrid, dat in La Liga twee punten minder heeft.

De return in Spanje is op 18 maart.

menu