Nederland scoort hoog op Paralympische Spelen, maar geen eremetaal voor Groningers en Drenthen

Met een spectaculaire eindceremonie zijn zondagavond de Paralympische Spelen in Rio gesloten. Nederland eindigde met 62 medailles hoog op de wereldranglijst: de zevende plek.

Met deze prestatie is Nederland een van de grootste ‘kleine’ landen op deze Spelen: afgezien van Oekraïne eindigden alleen grote spelers als China en de V.S. hoger. Vooral in zwemmen en fietsen bleken de Nederlanders sterk.

Geen van de medaillewinnaars zijn Groningers of Drenthen. Toevallig genoeg eindigden veel van hen ook als zevende in het eindklassement. Zo werd voormalig Paralympisch kampioene Kim van Dijk (uit Groningen) zevende bij de tandemrace, De twee zeilsters uit Delfzijl, Marije Oosterhuis en Sandra Nap, behaalden elk de zevende plaats in verschillende klassen. Ook het Nederlandse basketbalteam, met Gijs Even uit Steenwijksmoer en Quinten Zantinge uit Havelte, werden zevende.

De medaillewinnaars worden woensdag 21 september gehuldigd in Den Haag. Hier zullen onder andere minister-president Mark Rutte en chef de mission André Cats aanwezig zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.