Nederland verrast in WK-kwalificatieduel tegen Italië in Martiniplaza

Nederland heeft in Groningen voor een verrassing gezorgd door Italië te verslaan. In Martiniplaza won het team van bondscoach Toon van Helfteren met 81-66.

Hoewel Nederland al geplaatst was voor de volgende ronde, was het resultaat tegen de Italianen (groepswinnaar) nog wel van belang. Winst tegen de Italianen zorgde voor een betere uitgangspositie in de volgende kwalificatieronde. 

Nederland leek zich daar van bewust en kwam prima uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd pakte het team van Van Helfteren een voorsprong van acht punten: 12-4. Aan het eind van het eerste kwart had Italië de helft van de achterstand weer weggepoetst: 19-15.

In het tweede kwart liep Oranje weer weg bij de Italianen. De maximale voorsprong was twaalf punten: 34-22. Italië kwam nog terug tot 34-28, maar het slot was weer voor de Nederlanders. Bij rust leidde Oranje met 38-30. 

Ook na de pauze bleef Oranje geconcentreerd spelen. Het derde kwart werd met een 58-49 voorsprong afgesloten. In het laatste bedrijf was het verzet van de gasten gebroken en liep Oranje ondanks een rommelig slot uit naar een 81-66 overwinning.

Nederland zit in de volgende kwalificatieronde opnieuw bij Italië en Kroatië in de poule. Litouwen, Polen en Hongarije maken de poule compleet. De beste drie landen plaatsen zich voor het WK in China. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.