'Negatief advies over straf FC Twente'

De Centrale Spelersraad (CSR) is het niet eens met de straf voor FC Twente die de licentiecommissie heeft voorgesteld. Het medezeggenschapsorgaan, bestaande uit tien spelers uit het betaald voetbal en vier vakbondsleiders, heeft volgens Voetbal International een negatief advies afgegeven.

De KNVB bevestigde dat het advies van de CSR binnen is, zonder op de inhoud te willen reageren. De licentiecommissie hoeft zich niet te houden aan het advies en kan het ook naast zich neerleggen. In dat geval moet de commissie wel schriftelijk aan de spelersraad uitleggen waarom daarvan wordt afgeweken. Bij een negatief advies van de CSR, is de KNVB verplicht om twee weken te wachten met de uitvoering van het definitieve besluit van de licentiecommissie, die op korte termijn wordt verwacht.

De toekomst van FC Twente is in gevaar. De licentiecommissie besloot vorige week de licentie van de club voor de eredivisie in te trekken, als straf voor het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd mochten de Tukkers wel hun licentie voor het betaald voetbal behouden, wat betekent dat ze in de Jupiler League verder kunnen. Volgens de clubleiding kan Twente dat financieel echter niet aan en dreigt de landskampioen van 2010 dan failliet te gaan.

FC Twente heeft een kort geding aangespannen, waarin het een verbod eist op intrekking van de licentie. Die zaak dient vrijdag in Utrecht. Als Twente terug wordt gezet naar de Jupiler League, mag De Graafschap toch in de eredivisie blijven. De 'Superboeren' degradeerden zondag, maar verkeren door de complexe situatie rond Twente in onzekerheid over hun toekomst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.