Nelom en Gustafson in basis Feyenoord

Miquel Nelom en Simon Gustafson staan zondag om 14.30 uur bij Feyenoord aan de aftrap van de kraker tegen PSV. Trainer Giovanni van Bronckhorst geeft Nelom achterin de voorkeur boven Jan-Arie van der Heijden. Terence Kongolo speelt centraal achterin naast Sven van Beek, Nelom staat aan de linkerkant.

Gustafson keert na een schorsing van drie wedstrijden terug in het Rotterdamse elftal. De Zweed neemt de plek over van Karim El Ahmadi, die op zijn beurt een schorsing uitzit. Gustafson vormt het middenveld met Tonny Vilhena en Marko Vejinovic. Aanvoerder Dirk Kuijt moet voorin met Eljero Elia voor de aanvoer richting spits Michiel Kramer zorgen.

Bij PSV heeft trainer Phillip Cocu geen verrassingen in de opstelling. Gastón Pereiro en Jürgen Locadia staan voorin op de vleugels, aanvoerder Luuk de Jong in de punt van de aanval. Jeffrey Bruma keert terug nadat hij de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen PEC Zwolle (3-2) vanwege een blessure had gemist. Maxime Lestienne, die tegen PEC als invaller zijn rentree maakte en direct beslissend was met een assist, behoort niet tot de wedstrijdselectie. Cocu heeft Florian Jozefzoon wel op de bank gezet.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo en Nelom; Vejinovic, Gustafson en Vilhena; Kuijt, Kramer en Elia.

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno en Brenet; Pröpper, Guardado en Hendrix; Pereiro, De Jong en Locadia.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.