Nieuw Buinen en WVV in evenwicht

Beide teams schoten niets op met het gelijkspel. Nieuw Buinen verspeelde de koppositie in de strijd om de derde periodetitel, terwijl WVV voor de derde keer op rij punten verspeelde en definitief kansloos werd voor de titel.

De harde wind, de hoge temperaturen en het hobbelige veld maakten het de spelers er niet gemakkelijker op. Goed voetbal spelen was schier onmogelijk. Nieuw Buinen had voor aanvang van de wedstrijd officieel nog een punt nodig om veilig te zijn.

In de eerste helft kwam de thuisploeg een aantal keren goed weg en hield keeper Robert Smit met een aantal reflexen zijn ploeg op de been. Koen Hateboer was voor Nieuw Buinen het dichtst bij een treffer, Maar zijn schot werd gekeerd door Serkan Akbas.

Na de pauze werd het een moeizame vertoning. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en uitgespeelde kansen waren er niet meer. In de slotfase probeerde WVV nog eens aan te zetten. Dit leverde verder weinig gevaar op, maar zorgde er wel voor dat de middenveldregisseur van de Winschoters, Bert Jan Haaijer, met twee keer geel van het veld gestuurd werd. Zijn eerste gele kaart kreeg Haaijer terwijl hij zeker een halve meter buiten het veld stond om de bal tegen te houden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.