Nieuw Buinen laat WVV ontsnappen

WVV speelt dit seizoen een voorname rol in de eerste klasse, terwijl Nieuw Buinen vecht tegen degradatie. Het verschil op de ranglijst was echter niet te zien. De gasten uit Nieuw-Buinen hadden de meeste en beste kansen, maar door twee wonderschone treffers stapten de Winschoters wel met een 2-0 zege van het veld.

Nieuw Buinen liet vanaf het begin WVV nooit in het spel komen. De ploeg van trainer Eric Lippold zette vroegtijdig druk en kwam uit bijna ieder duel als winnaar te voorschijn. Maar waar de gasten in de eerste helft vooral via Muhamed Yuksel de beste kansen kregen, was het Bert Jan Haaijer die voor WVV de score opende. Vanaf de zijlijn schoot hij de bal bij de tweede paal geweldig in de kruising.

Ook na de pauze bepaalde Nieuw Buinen het wedstrijdbeeld. Het kraakte en piepte bij WVV. Maar door een geweldige reflex van keeper Serkan Akbas, die Tom Meijers van het scoren afhield en een dosis geluk, Kevin Wiegman haalde de bal van de lijn, hield de thuisploeg het doel schoon. Waar de gasten de kansen onbenut lieten, was het de eerste keer dat Marcel Smit de bal in kansrijke positie kreeg wel direct raak. Met een fraaie lob besliste hij het duel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.