Nieuw contract voor Rashford bij ManUnited

De achttienjarige aanvaller Marcus Rashford heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United. De tiener, die dit seizoen spetterend debuteerde in de hoofdmacht van de Engelse topclub, zette maandag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2020 met een optie voor nog een jaar.

De Nederlandse trainer Louis van Gaal liet Rashford eind februari debuteren in de Europa League tegen Midtjylland. De aanvaller uit de eigen opleiding scoorde twee keer in die wedstrijd. Drie dagen later bij zijn competitiedebuut tegen Arsenal tekende hij opnieuw voor twee doelpunten. In totaal speelde Rashford dit seizoen zeventien duels in het eerste elftal van United. Hij debuteerde vrijdag in de nationale ploeg van Engeland en was ook daarin meteen trefzeker.

,,Marcus is een natuurtalent met groot potentieel. Hij heeft zijn kans gepakt en zich snel aangepast in het eerste team. Hij ontwikkelt zich prima en we geloven dat er een fantastische toekomst voor hem ligt'', zei vice-voorzitter Ed Woodward maandag.

Ook de negentienjarige Cameron Borthwick-Jones kreeg een nieuw contract tot de zomer van 2020. De jonge verdediger debuteerde in november, eveneens onder Van Gaal, en speelde afgelopen seizoen in totaal veertien wedstrijden in het eerste.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.