Nieuwe plannen Feyenoord City gepresenteerd

Voetbalclub Feyenoord en het stadion Feyenoord hebben woensdag de plannen gepresenteerd voor Feyenoord City. Die plannen behelzen onder andere de bouw van een nieuw stadion en grootschalige stedelijke vernieuwing.

De studie kan volgens de projectgroep rekenen op de instemming van het Rotterdamse stadsbestuur. Hoewel het college van burgemeester en wethouders enthousiast is, zijn er volgens de woordvoerster van wethouder van Sport Adriaan Visser nog veel facetten die onderzocht moeten worden. Ze voegde er aan toe dat ook de gemeenteraad nog over de plannen moet beslissen.

In de plannen staat dat de gemeente is gevraagd om een bedrag van 135 miljoen bij te dragen. Dat bestaat uit 35 miljoen euro voor infrastructuur, 60 miljoen euro voor de aankoop van de grond en 40 miljoen euro voor het stadion. De woordvoerster benadrukt dat de 40 miljoen voor het stadion en de 60 miljoen voor de grond een investering zijn, omdat dat bedrag in de loop van de jaren ook weer wordt terugverdiend. Die bedragen drukken volgens haar dus niet op de Rotterdamse begroting.

Icoon

Door de bouw van het nieuwe stadion wordt volgens de projectcommissie de rivieroever beter gebruikt. Bovendien wordt een ,,nieuw architectonisch icoon'' toegevoegd aan de Rotterdamse skyline. De Kop van Zuid moet gaan fungeren als de verbinding tussen Rotterdam-Noord en Zuid en de wijken rondom het stadion moeten daarvan profiteren.

Als dit plan wordt uitgevoerd speelt Feyenoord in het seizoen 2022-2023 de eerste wedstrijden in het nieuwe stadion.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.