Nijland belt met Van der Sar over politiestaking: ik denk dat we gewoon spelen

Hans Nijland gaat ervan uit dat FC Groningen zaterdag in de Johan Cruijff Arena gewoon in actie komt tegen Ajax. De directeur verwacht evenwel pas donderdag op zijn vroegst uitsluitsel over de dreigende politiestaking en de gevolgen daarvan.

Vooral het doorgaan van de wedstrijden Ajax-FC Groningen en AZ-Feyenoord is volgens Nijland een heet hangijzer. Op het duel tussen FC Utrecht en FC Emmen zou bijvoorbeeld minder druk staan. ,,In het geval van Feyenoord komen er altijd enorm veel uitsupporters mee. En bij Ajax lopen er 45.000 tot 50.000 man in en rond het stadion. Politie-inzet is zeker in die gevallen noodzakelijk.”

Nieuwe burgemeester

Nijland had dinsdagavond nog telefonisch contact met collega Edwin van der Sar van Ajax. ,,We verwachten voor donderdag geen duidelijkheid. Ik denk dat we gewoon spelen, al moet ik het antwoord schuldig blijven op de vraag waarop dat gebaseerd is. Met Femke Halsema is er ook een nieuwe burgemeester in Amsterdam. Ik heb geen flauw idee hoe zij erin staat. Wij hebben er in elk geval geen enkele invloed op.”

De politie levert momenteel een harde strijd voor een nieuwe en betere cao. Agenten dreigen dit weekeinde alleen op te treden bij ‘nood en dood’, waardoor het nog maar de vraag is of de vierde speelronde van de eredivisie volledig kan worden afgewerkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.