Noordster loopt promotie weer mis

Voor de vijfde keer in negen seizoenen mocht Noordster een poging wagen via de nacompetitie de stap naar de eerste klasse te maken. En voor de vijfde keer faalden de Pekelders. Groninger Boys zegevierde na de 2-0 in Groningen met 2-1 in Oude Pekela.

Ging het vorig seizoen in de eerste ronde van de nacompetitie mis tegen LSC 1890 uit Sneek, deze keer riep Groninger Boys Noordster een halt toe. In Groningen werd het vorige week 2-0. Daarmee stond er voor Noordster een lastige, maar zeker niet onmogelijke opdracht klaar. Groninger Boys kreeg dit seizoen in de competitie namelijk al 51 doelpunten tegen.

Wie verwachtte dat Groninger Boys in Oude Pekela de 2-0 zou verdedigen door zich in te graven, kwam bedrogen uit. Al na drie minuten hadden de gasten twee enorme kansen via Daniël Postema gekregen. Bij de eerste inzet stond Kenny Koning in de weg, bij de tweede was het de paal. Dat de spelers van Noordster nog niet helemaal wakker waren, was niet meer dan logisch; op de vooravond van het treffen werd het 95-jarig jubileum van de club gevierd, waarbij ook de selectie het feest vrolijk vierde.

Noordster was wakker na de kansen van Postema en zocht ook de aanval. Mark Wever kreeg een dot van een kans, maar schoot van dichtbij uit de draai nipt over. Halverwege de eerste helft tikte Kees Dun de bal langs de doelman van de bezoekers, maar Groninger Boys-verdediger Chris Reineta bracht redding op de doellijn.

De bezoekers kwamen er ondertussen nog enkele keren gevaarlijk uit. Hoewel het windstil was op het zonnige (en prachtige) sportpark van Noordster, zorgde de pijlsnelle linksbuiten Gio Slijngaard met zijn befaamde rushes af en toe voor een verkoelend briesje. Ondanks de talloze kansen aan weerszijden werd er voor de thee niet gescoord.

De tweede helft begon een half uur later, omdat een grensrechter onwel was geworden. Na lang aandringen van de speaker werd er een toeschouwer met de juiste kwalificaties in een grensrechterspakje gehesen en kon de wedstrijd worden vervolgd.

De tweede helft was vijf minuten oud toen Mark Wever wederom van dichtbij faalde. Twee minuten later verprutste ook Dun Noordster op voorsprong te zetten. Een fout van Groninger Boys-doelman Roy Bardewee leidde na een uur spelen eindelijk een treffer in. Hij liet een hoge bal los, waarna Wever de bal ditmaal wel in het lege doel kon schieten.

Op zoek naar de tweede treffer nam Noordster meer risico en dat kwam de ploeg van scheidend trainer Bernd van Bolhuis duur te staan. Tien minuten voor tijd schoot invaller Mohamet Keita van bijna dertig meter de bal prachtig over Koning in de verre hoek. Niet veel later kopieerde diezelfde Keita het doelpunt en was de zege voor Groninger Boys een feit.

De nederlaag betekende een roemloos afscheid voor Van Bolhuis. ,,Ja, we hebben grote kansen gemist. Het had heel anders af kunnen lopen. Maar moet ik bijvoorbeeld Mark Wever nu verrot schelden? Ik denk niet dat het zijn bedoeling was om ze te missen.’’ De oefenmeester had er nog niet bij stilgestaan dat dit zijn laatste wedstrijd was. ,,Ik ging er echt vanuit dat we een ronde verder zouden komen’’, treurde hij.

Noordster-Groninger Boys 1-2

Scoreverloop: 62. Wever 1-0, 80. Keita 1-1, 87. Keita 1-2

Scheidsrechter: Tanja

Gele kaart: Veld (Noordster)

Toeschouwers:450

Noordster: Koning; Abbas (81. Kuil), Lange, Davids en Harms (84. Draaijer); Jager, Paans, Veld en Drent; Wever en Dun

Groninger Boys: Bardewee; Latupeirissa, Zuurt, Reineta en Bah; Bellghroub, Cadeau en Clemencia (53. Keita); Bermudez (70. Perré), Postema en Slijngaard

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.