Nowitzki passeert O'Neal op topscorerslijst

Dirk Nowitzki heeft zijn faam in Amerikaanse profbasketbal NBA nog groter gemaakt. De 37-jarige Duitser schoof woensdag (plaatselijke tijd) op naar de zesde plaats op de topscorerslijst aller tijden. De schutter van Dallas Mavericks passeerde met zijn 22 punten in de wedstrijd tegen Brooklyn Nets niemand minder dan de Amerikaanse legende Shaquille O'Neal.

Nowitzki maakte bovendien de winnende worp tegen de Nets in de slotseconden van de verlenging, waardoor de Mavericks met één punt verschil de wedstrijd beslisten: 119-118. ,,Nummer zes op de ranglijst aller tijden klinkt wel heel mooi. Het is toch een droom die uitkomt'', aldus Nowitzki, die in 1293 NBA-wedstrijden 28.609 punten maakte. O'Neal kwam in zijn carrière tot 28.596. Alleen Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan en Wilt Chamberlain staan hoger op de topscorerslijst.

Golden State Warriors had weinig problemen met Utah Jazz en won met 103-85. Het was al de 27e zege van de Warriors dit seizoen. De titelverdediger verloor pas één keer en is in thuisbasis Oakland ongeslagen. Klay Thompson was dit keer de topschutter bij de Warriors met 20 punten, vedette Stephen Curry noteerde er 16.

De eerstkomende tegenstander van Golden State is Cleveland Cavaliers. De koploper in de Eastern Conference rekende af met New York Knicks: 91-84. LeBron James was goed voor 24 punten, Kevin Love maakte 23 punten en 13 rebounds voor de Cavaliers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.