Officieel: aanvoerder Mike te Wierik vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen

Hij verklapte het woensdagavond al min of meer voor de camera’s van FOX Sports, nu bevestigt ook FC Groningen het vertrek van Mike te Wierik. De aanvoerder stapt na dit seizoen over naar het Engelse Derby County.

Te Wierik kwam in 2017 transfervrij over van Heracles Almelo en beschikt over een aflopende verbintenis. De Trots van het Noorden ontvangt daarom geen transfersom van de club uit de Engelse Championship. Te Wierik treft bij zijn nieuwe club een Nederlandse coach: Philip Cocu is de trainer van Derby County.

Te Wierik tekent een contract tot de zomer van 2023. Cocu is blij met de komst van de verdediger. ,,Te Wierik is een speler die ik ken. Ik twijfel niet of hij in de speelstijl van Derby County past. Hij is een goede speler en een leider.''

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.