Ogbeche redt punt voor Willem II bij VVV

VVV-Venlo heeft zaterdag nagelaten om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen in de eredivisie. De vorig seizoen gepromoveerde club stond tegen Willem II met 3-1 voor, maar gaf de zeker lijkende zege toch nog weg: 3-3. Bartholomew Ogbeche maakte alle drie de doelpunten voor Willem II.

VVV won in augustus de eerste twee wedstrijden van het seizoen, tegen Sparta Rotterdam en FC Twente. Daarna pakten de Limburgers eind september alleen nog de volle winst bij Excelsior.

VVV kreeg in de openingsfase drie grote kansen. Mattijs Branderhorst hield zijn ploeg op de been, onder meer door een goede redding op een kopbal van Ralf Seuntjens. De doelman was in de zevende minuut wel kansloos toen Vito van Crooy van grote afstand met links uithaalde.

Damian van Bruggen verdubbelde aan het begin van de tweede helft de voorsprong. Willem II kwam na ruim een uur spelen door een schot van afstand op 2-1. Ogbeche kreeg de treffer op zijn naam. Clint Leemans bracht de marge via een strafschop weer op twee, maar het bleek niet genoeg. Uit een vrije trap kopte Ogbeche de 3-2 binnen en in blessuretijd was de spits opnieuw trefzeker.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.