Olympisch kampioen Cielo mist Spelen

De Braziliaanse zwemmer César Cielo ontbreekt op de Olympische Spelen in eigen land. De wereldrecordhouder op de 50 en 100 meter vrije slag wist zich bij de Braziliaanse kampioenschappen niet te kwalificeren. Op de 50 vrij, de afstand waarop hij in 2008 olympisch kampioen werd en vier jaar later in Londen brons pakte, bleef de 29-jarige topzwemmer steken op de derde plaats.

Cielo had zich bij de nationale selectiewedstrijden volledig gefocust op de kortste afstand en sloeg daarom de 100 vrij over. Hij zette in het olympische zwembad van Rio de Janeiro met 21,91 seconden weliswaar een goede tijd neer, maar Bruno Fratus (21,74) en Italo Duarte (21,82) bleken sneller. Zij mogen naar de Spelen.

De zesvoudig wereldkampioen langebaan verliet in tranen het zwembad. ,,Zwemmen is mijn leven, ik leef 100 procent voor mijn sport. Ik hoop dat ik ook zo herinnerd zal worden'', zei Cielo, die niet wilde zeggen of hij nu stopt. De snelste man ter wereld op de 50 (20,91) en 100 vrij (46,91) kan alleen maar hopen dat hij nog een plekje krijgt in de estafetteploeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.