Olympische basketballer VS in opspraak

Minder dan een maand voor de Olympische Spelen is een van de twaalf basketballers uit de ploeg van de Verenigde Staten in opspraak geraakt. Draymond Green van NBA-finalist Golden State Warriors werd zondagavond gearresteerd voor mishandeling.

Volgens de politie in East Lansing (Michigan) kreeg de basketballer op de stoep van een restaurant ruzie met een andere man. Green sloeg de man. Het slachtoffer raakte niet gewond maar het incident werd toevallig gezien door agenten die de basketbalvedette arresteerden.

Green betaalde een kleine borgsom om weer vrij te komen. Zijn voorgeleiding staat vooralsnog gepland op 20 juli. De basketballer riskeert een boete en een gevangenisstraf.

Green wordt op 18 juli verwacht bij de eerste trainingen van Team USA in Las Vegas. De Amerikaanse basketbalbond en zijn club zijn nog bezig om informatie te verzamelen om de situatie duidelijk te krijgen en geven nog geen verder commentaar.

Het basketbalteam van de Verenigde Staten verdedigt in Rio de Janeiro de olympische titel en is de absolute favoriet voor goud.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.