Olympische voetbalheld van Mexico stopt

De Mexicaanse spits Oribe Peralta stopt als international. De 34-jarige aanvaller van de Mexicaanse club América maakte dat via zijn sociale media bekend na de uitschakeling in de achtste finales van het WK door Brazilië (0-2). Peralta bleef maandag in Samara de hele wedstrijd op de bank zitten.

,,Ik neem afscheid van de nationale ploeg, de grootste trots uit mijn carrière'', schrijft Peralta. In 67 interlands kwam hij tot 26 doelpunten. Op het WK van 2014 maakte de spits de winnende treffer in de eerste groepswedstrijd tegen Kameroen (1-0).

Peralta, die al zijn hele carrière in de Mexicaanse competitie speelt, was een van de uitblinkers op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De spits maakte daar vier doelpunten, waarvan twee in de gewonnen finale tegen Brazilië (2-1). Peralta bezorgde zijn land zo olympisch goud.

Voor Rafael Márquez kwam in Samara een einde aan zijn lange carrière. De 39-jarige Mexicaan nam voor het WK al afscheid als clubvoetballer en zwaaide in Rusland ook af als international. ,,Dit was niet het einde dat ik gewenst had, maar ik moet het hiermee doen'', zei Márquez, die zijn vijfde WK afsloot met een basisplaats tegen Brazilië. De Mexicaanse aanvoerder werd in de rust gewisseld. Alleen zijn landgenoot Antonio Carbajal, een doelman, had ook op vijf WK's een basisplaats. De Duitser Lothar Matthäus, naast Márquez de enige andere veldspeler die vijf keer op een WK speelde, kwam bij zijn debuut in 1982 niet verder dan twee invalbeurten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.