'Onaantastbare' Ronaldo moet een keer passen

Cristiano Ronaldo speelde dit seizoen alle competitiewedstrijden van Real Madrid van begin tot eind mee, maar zaterdag tegen Rayo Vallecano moet de Portugees verplicht een keer toekijken. Een spierverrekking in zijn rechterdijbeen houdt de topschutter van de Primera División (31 doelpunten) aan de kant. ,,Zelfs als we een finale hadden gespeeld, denk ik dat hij niet zou hebben meegedaan'', zei trainer Zinedine Zidane vrijdag. ,,Het risico is te groot.''

Ronaldo stapte woensdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Villarreal (3-0) vlak voor tijd aangeslagen naar de kant. Even daarvoor had hij met een van pijn vertrokken gezicht naar de achterkant van zijn rechterbovenbeen gegrepen.

,,Cristiano is onaantastbaar, dat laten zijn cijfers wel zien'', zei Zidane. ,,Hij wil altijd spelen. Voor een trainer is dat geweldig. Opgebrand is hij zeker niet, hij oogt goed, maar zaterdag blijft hij thuis. Cristiano richt zich op dinsdag.'' Dan speelt Real Madrid in de halve finale van de Champions League tegen Manchester City.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.