Onverwachte bijrol Sintnicolaas op tienkamp

Meerkamper Eelco Sintnicolaas speelt onverwacht een bijrol op de tienkamp bij de EK atletiek in Amsterdam. De allrounder uit Apeldoorn begon als medaillekandidaat, maar na de eerste vijf onderdelen behoort een plak eigenlijk niet meer tot de mogelijkheden. ,,Ik mis ritme en timing’’, zei de Europees indoorkampioen van 2013. Hij zag zichzelf na dag één terug op de zeventiende plek met 3915 punten, ruim 300 minder dan koploper Oleksi Kasianov uit Oekraïne.

Sintnicolaas onderging in februari een enkeloperatie en bouwde om die reden zijn seizoen voorzichtig op. ,,Dit is mijn eerste tienkamp van het jaar. Ik had verwacht dat het makkelijker zou gaan, maar niet dat het zo zou tegenvallen. Maar goed, als timing en ritme wel kloppen, kan dat groot verschil maken. Het is goed dat ik deze tienkamp doe met het oog op de Olympische Spelen.’’

Pieter Braun daarentegen draaide een solide eerste dag en kan nog wel hopen op een medaille. De meerkamper uit Terheijden bezet de zesde plaats met 4092 punten. ,,Ik ben fris en in vorm en wil hier ook wel pieken. De tweede dag ben ik meestal sterker, dus wie weet'', zei hij.

Sintnicolaas presteerde alleen naar behoren bij het kogelstoten (14,47), maar liet vooral veel punten liggen bij het verspringen (7,03) en het hoogspringen (1,89). Braun was goed op dreef met ver (7,40), hoog (2,01) en de 400 meter (49,78).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.