Ook Noorwegen ziet Tokio 2020 in huidige situatie niet zitten

Ook Noorwegen ziet Tokio 2020 in huidige situatie niet zitten ANP

Noorwegen zou geen sporters naar Tokio 2020 moeten afvaardigen als de huidige data van de Olympische Spelen in Japan (24 juli - 9 augustus) gehandhaafd blijven. Dat heeft voorzitter Berit Kjøll van het Noors Olympisch Comité gezegd. "Mijn duidelijke advies aan mijn bestuur zal zijn dat we gezien de ernstige situatie waarin we verkeren geen sporters naar de Zomerspelen of de Paralympics in Tokio dienen te sturen", liet Kjøll weten.

Pas als het coronavirus wereldwijd volledig onder controle is, wil de Noorse preses de topsporters uit haar land afvaardigen naar beide vierjaarlijkse evenementen.

Eerder lieten Canada en Australië al weten dat ze niet van plan zijn om sporters komende zomer naar Tokio 2020 te sturen. Een groeiend aantal landen, waaronder Spanje, Brazilië, Polen, Servië en Kroatië, heeft bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aangedrongen op uitstel van de Spelen. Oostenrijk voegde zich maandagmiddag bij monde van sportminister Werner Kogler bij de landen die Tokio 2020 willen verplaatsen naar latere data.

De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF wacht vooralsnog op het IOC. Binnen vier weken komt de mondiale sportkoepel met het besluit of het mega-evenement in Japan op de vastgestelde data kan doorgaan. Anders volgt uitstel, afstel is volgens het IOC geen optie.

menu