Ook Platini naar sporttribunaal CAS

Na Sepp Blatter heeft ook Michel Platini maandag aangekondigd zijn door de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA opgelegde straf aan te vechten bij sporttribunaal CAS. De Franse voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA bevestigde daarmee zijn eerdere voornemen.

Platini ging niet eens naar de hoorzitting van de FIFA-commissie omdat er naar zijn mening geen sprake was van een eerlijk proces. ,,De uitspraak verbaast me niet. De procedure die de ethische commissie tegen mij voert is een pure schijnvertoning. Dit is een vooropgezet spel om mijn naam te besmeuren door instanties die elke geloofwaardigheid kwijt zijn.''

Platini en Blatter werden maandag voor acht jaar uit het voetbal verbannen wegens overtreding van de ethische regels. Dat gebeurde vanwege een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die Platini van de Zwitser ontving zonder duidelijke tegenprestatie. Beiden zeggen dat ze onschuldig zijn. ,,Ik heb een schoon geweten en zal strijden tot het einde'', meldde Platini maandag in een verklaring.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.