Ook hockeyster Schoenaker stopt bij Oranje

Hockeyster Jacky Schoenaker stopt als international bij Oranje. Dat heeft ze woensdag op haar website bevestigd. De speelster van Amsterdam, die 49 keer voor Oranje uitkwam en in 2014 met de ploeg goud won op het WK in Den Haag, heeft de afgelopen jaren zoveel blessureleed gekend dat stoppen volgens haar de beste keuze is.

,,Telkens laat mijn lichaam me zo ontzettend in de steek. Door die onzekerheid kan ik het niet meer opbrengen om nog twee jaar voor Oranje uit te komen'', liet Schoenaker op hockey.nl weten. Afgelopen zomer kreeg ze vlak voor het laatste selectiemoment voor de Olympische Spelen opnieuw last van haar hamstring, waardoor ze Rio moest laten schieten.

Schoenaker is na Maartje Paumen, Ellen Hoog, Naomi van As en Frederique Derkx de vijfde international die haar interlandcarrière dit jaar beëindigt.

De dochter van oud-voetbalinternational Dick Schoenaker weet nog niet of ze volgend seizoen bij haar club Amsterdam doorgaat. ,,In principe wil ik nog een jaar door, maar ik weet niet wat er op mijn pad komt. Als ik een baan krijg, stop ik misschien.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.