Ook vlaggenactie SC Cambuur groot succes

Ook vlaggenactie SC Cambuur groot succes ANP

De vlaggenactie die SC Cambuur in het afgelopen weekeinde lanceerde, is een groot succes. Binnen amper twee dagen zijn alle dundoeken uitverkocht. "Niet normaal meer! Zodra er weer nieuwe voorraad beschikbaar is, zullen we dit direct communiceren. Bedankt voor jullie steun en Cambuur Komt Eraan!", laat de Friese club op de website weten.

De vlag kost 19,64 euro, een verwijzing naar het jaar waarin Cambuur werd opgericht. De opbrengst wordt gebruikt voor de juridische strijd tegen de KNVB. Op de vlaggen staat de tekst '#CambuurKomtEraan!'.

De Friese club, koploper in de eerste divisie, roept supporters op deze vlag donderdag te laten wapperen. Op die dag, of misschien wel eerder, doet de voorzieningenrechter in Utrecht uitspraak in het kort geding dat Cambuur en De Graafschap samen hebben aangespannen tegen de KNVB. Ze willen dat de bond hen alsnog laat promoveren naar de eredivisie. Cambuur en De Graafschap stevenden af op promotie, tot de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd en later zelfs beëindigd. De KNVB besloot geen promotie en degradatie toe te passen.

Cambuur haalde eerder al zo'n 45.000 euro op met de verkoop van autostickers.

menu