Opa Barney wint spannend duel

Raymond van Barneveld heeft zondag zijn bijdrage geleverd aan het Nederlandse succes op het WK darts. De kersverse opa versloeg in de tweede ronde Stephen Bunting met 4-3 en voegde zich zo bij Vincent van der Voort en Benito van de Pas in de derde ronde van het toernooi.

Van Barneveld had alle moeite om Bunting van het lijf te houden. De Brit gooide over het algemeen sterker, maar 'Barney' wist met ijzersterke finishes bij te blijven in de wedstrijd. Zo pakte hij bijvoorbeeld de vijfde set dankzij een finish van liefst 131 in een beslissende derde leg. Toch moest een zevende set uitkomst bieden. Na een break in de vijfde leg miste de oud-wereldkampioen nog even op tops in de zesde leg, maar de voorsprong was groot genoeg om alsnog te winnen.

Van de Pas won eerder op zondag met 4-2 van de Belg Dimitri van den Bergh. Van der Voort versloeg daarna Kyle Anderson uit Australië met dezelfde cijfers.

Michael van Gerwen komt later op zondag nog in actie. Als hij zijn wedstrijd tegen Mark Webster wint, speelt hij in de derde ronde tegen Van Barneveld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.