Opmars NEC Delfzijl halt toegeroepen

NEC Delfzijl was met zeven punten uit de laatste vier duels bezig aan een leuke opmars in de tweede klasse J, maar moest zaterdag in Delfzijl zijn meerdere erkennen in subtopper Drenthina. In een amusante wedstrijd werd met 4-2 verloren.

Met de harde wind in de rug kreeg NEC Delfzijl al snel een teleurstelling te verwerken.

Drenthina mocht op de linkerflank ongehinderd de achterlijn halen en het was Kees Plaatje die van dichtbij voor 0-1 zorgde. Het duel was toen nog geen drie minuten oud. In het vervolg van de eerste helft drong NEC Delfzijl wel aan, maar de bal wilde er niet in. Nino Tualena zag een afstandsschot gered worden door de Drenthina-goalie en een vrije trap van zijn voet schampte de lat. Edwin Hodzic mikte eenmaal op de keeper en eenmaal rakelings naast het doel.

Aan de andere kant hield NEC-doelman Bas Westerhuis zijn ploeg op de been met twee knappe reddingen, maar vlak voor het rustsignaal moest hij toch buigen. Kees Plaatje liep bij een diep gespeelde bal zomaar weg uit de rug van zijn directe tegenstander en alleen voor Westerhuis schoot de aanvaller voor de tweede keer raak: 0-2.

Dat was blijkbaar zo’n mentale dreun dat hij ook na een kwartiertje rust nog doorwerkte bij de thuisploeg, want het tweede bedrijf was nog geen minuut oud toen de derde treffer al achter Westerhuis lag. Het was een kopie van de eerste goal, met een aanval over links en met als eindstation opnieuw Plaatje, die daarmee zijn hattrick compleet maakte.

Het duel leek beslist, zeker omdat Drenthina daarna een paar keer vrije doortocht kreeg richting Westerhuis. Na zo’n tien minuten hervond de thuisploeg zichzelf echter en na een aanval over meerdere schijven zorgde Hodzic met een fraai wippertje over de keeper voor 1-3. Even later was er volgens de thuisploeg een overtreding in het strafschopgebied van Drenthina op Erwin Noordhoff, maar scheidsrechter van der Hoek zag er geen strafschop in. Dat zag hij even later wel toen invaller Harmen Laan Drenthina-speler Tom Brinks lichtjes naar de grond trok en Thom Alders tilde vanaf de stip de stand naar 1-4. Een afstandsschot van Jan Douwe Rinsma bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 2-4.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.