Opnieuw zege veldrijder Van Aert

De Belgische veldrijder Wout van Aert heeft zaterdag ook de tweede wedstrijd om de wereldbeker op Amerikaanse bodem gewonnen. De 22-jarige wereldkampioen was na zijn zege in Las Vegas nu de beste in Iowa. Met Kevin Pauwels (tweede) en Laurens Sweeck (derde) was het podium volledig Belgisch.

De Nederlanders Lars van der Haar en Mathieu van der Poel zijn niet fit en lieten de twee wedstrijden in de Verenigde Staten schieten. Beste Nederlander in Iowa was Corné van Kessel op de zesde plaats.

Van Aert hield aan zijn zege in Las Vegas een teenblessure over, maar leek daar in Iowa niet al te veel hinder van te ondervinden. Hij finishte ruim voor Pauwels en Sweeck. Van Kessel zat zelfs 1 minuut en 45 seconden achter de Belgische winnaar. ,,Ik had om de pijn te harden wat medicatie genomen. Veel last van mijn teenblessure heb ik niet gehad, meer van mijn rug en de hitte'', zei de 22-jarige veldrijder uit Herentals.

Van Aert begon met tegenslag in Iowa. ,,In het begin van de wedstrijd kreeg ik een stuk hout in mijn versnellingsapparaat waardoor ik even moest stoppen. Ik kon na verloop van tijd opnieuw aansluiten bij de staart van de groep. Daarna kon ik op mijn eigen tempo verder rijden en haalde ik beetje per beetje renners in tot ik alleen op kop kwam te liggen", vertelde de wereldkampioen, die zijn leiderspositie in de wereldbekerstand verstevigde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.